• Training Grenzen – voor pleasers!

 • Ken je dat?

  "Ik voel me schuldig als ik nee zeg."

  "Ik doe het, maar zin heb ik eigenlijk niet."

  "Elke keer als ik met haar in gesprek ben voel ik me uitgeput!"

  "In relaties word ik een ander persoon. Ik verlies mezelf in de ander."

  "Ik durf niet te zeggen dat ik eigenlijk meer tijd voor mezelf wil hebben."


  En dan voel je je... niet goed! Je baalt heel erg van jezelf op z'n zachtst gezegd.

  Aanpassen of pleasen komt voort uit het niet of nauwelijks stellen van grenzen. Je weet het, want je wordt er vaak dagelijks mee geconfronteerd. Je blijft het doen, omdat je vaak geen alternatief weet, bang bent de ander te kwetsen of teleur te stellen. Je verlangt ernaar dat het anders is, maar je omgeving kent je niet als iemand die assertief is en grenzen stelt. Je zit in een vicieuse cirkel. Een vicieuze cirkel is een situatie waarin iets een bepaald gevolg heeft, terwijl dat gevolg op zijn beurt het eerstgenoemde verschijnsel in stand houdt of versterkt. Een vicieuze cirkel is dus een situatie waarin een bepaald verschijnsel zichzelf indirect in stand houdt.

  En je voelt je hierdoor moe. Gefrustreerd. Ongemakkelijk. Verkrampt. Machteloos. Boos. Bang.


  Je grenzen (her)kennen en durven stellen naar anderen toe is vaak niet makkelijk.
  Maar niet onmogelijk. Je kunt het leren. Je kunt het ontwikkelen. En wij zijn experts op dit gebied. Wij leren je in deze training die vicieuze cirkel te doorbreken. 

  Want jij wil juist wel nee leren zeggen, zónder schuldgevoel. 

  Want jij wil dingen doen die JIJ leuk vindt en niet omdat het van anderen moet.

  Want jij wil in relaties jezelf blijven en niet meer kwijtraken.

  Want jij wil durven zeggen dat je tijd voor jezelf nodig hebt.

  En dit is je kans. Deze training is precies iets voor jou. Een hele dag tijd en aandacht voor JOU en leren je grenzen sneller te herkennen en stellen.

  Wat leer je in de training:

  - Waar JOUW grens ligt
  - Wat JIJ belangrijk vindt
  - Hoe je JOUW grens herkent
  - Hoe je JOUW grens respectvol stelt

  Na de training krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waar alle deelnemers van eerdere trainingen elkaar vragen kunnen stellen, ervaringen kunnen delen of meelezen met anderen. Omdat wij elkaar supporten een belangrijk aspect vinden wanneer je besluit de vicieuse cirkel te doorbreken.

 • Vroeger durfde ik niet voor mezelf te kiezen. Dat vond ik egoïstisch, of ik dacht dat anderen dat egoïstisch zouden vinden. Maar nu is het 'goed voor mezelf zorgen'. Niet alleen maar afstemmen op anderen en wat zij nodig hebben, maar afstemmen op mezelf en wat IK nodig heb. Heerlijk dat ik dit heb geleerd!

 • Praktische details:

  Zaterdag 8 december 2018

  Locatie:  Laan van Meerdervoort 190, Den Haag
  Groep:    maximaal 8-10 deelnemers
  Tijd:         9.30 - 16.30 uur
                    (inloop vanaf 9.00 uur)
  Prijs:       € 140,- excl.btw

 • Vertel ook op Facebook dat je komt en
  deel de training met anderen!

  Neem je een vriend(in) mee:
  dan krijgen jullie beiden €20,- korting!

   

 • Ik ben erachter gekomen dat ik me behoorlijk veel aanpaste. Ik zei vaak volautomatisch ja als iemand mij iets vroeg te doen, terwijl ik dan eigenlijk al op mijn tandvlees liep. Confrontaties ging ik uit de weg, daar was ik echt bang voor. Ik ben me bewuster geworden van mijn grenzen, die voel ik niet alleen beter aan, maar ik kan er nu ook naar handelen. Soms denk ik wel eens: had ik dit niet veel eerder kunnen doen! Maar ik ben blij dat ik er nu zoveel baat bij heb!

 • Programma

  9.00 - 9.30 uur        Inloop: koffie & thee
  9.30 - 10.00 uur      Introductie: voorstellen, programma
  10.00 - 11.15 uur    Theorie grenzen: hoe werken ze & oefeningen
  11.15 - 11.30 uur    Pauze: koffie & thee
  11.30 - 12.45 uur    Theorie muren en grenzeloosheid & oefeningen
  12.45 - 13.30 uur    Lunchpauze
  13.30 - 14.45 uur    Theorie waarden & grenzen & oefeningen
  14.45 - 15.00 uur    Pauze: koffie & thee
  15.00 - 16.15 uur    Theorie communiceren van grenzen & oefeningen
  16.15 - 16.30 uur    Afsluiting van de training

 • Ik kan de workshop aan iedereen aanbevelen die bewuster wil leren omgaan met zijn of haar grenzen. De training is zeer mooi opgebouwd met een duidelijke structuur aan theorie, aangevuld met praktische oefeningen. De verrassend leuke oefeningen geven je zoveel inzichten over jezelf en geven je eveneens de kennis hoe je in staat bent jouw grenzen beter te stellen. Je staat achteraf versteld van de impact. Gedurende het seminarie wordt er genoeg tijd voorzien voor zelfreflectie. Het tempo is net goed. Katia en Maaike hebben gedurende deze training zowel aandacht voor de groep als voor het individu wat heel vertrouwd en veilig aanvoelt. Naar het einde toe was ik heel wat verrassende inzichten over mezelf rijker. Een boeiende en leerrijke ervaring!

 • Ik heb dit ervaren als een zeer krachtige workshop die ook nadien nog lang doorwerkt en niet te stoppen is. Het geeft je een aanzet in de goeie richting en brengt veel in beweging. Er was een aangename en veilige sfeer met voldoende ruimte voor vragen en verduidelijking. Kort gezegd een aanrader! Als je klaar bent om je leven zelf meer in handen te nemen kunnen Katia en Maaike je daar zeker goed bij begeleiden!