• Piekertraining

 • Piekeren!!
   
  Wie kent het niet. Oeverloos gepieker over van alles en nog wat. Werk. Relatie. Studie. Vriendschappen. Nieuwe onbekende dingen. Keuzes die je moet maken en waar je niet uitkomt. Dromen die je hebt, maar niet durft uit te voeren.
  Gedachten hebben is één ding, maar zoveel piekeren is toch een ander verhaal!
   
  Het kost tijd én energie
  Zodra je in je bed ligt begint het en uren later val je uitgeput in slaap en sta je moe weer op. Of als je pech hebt raak je er ook overdag uren tijd en energie aan kwijt.. je zal niet de enige zijn die is gaan denken dat het bij je hoort of dat je er nooit vanaf zal komen.

  Zonde al dat gepieker!
  En dat is zonde vind ik. Tijd en energie letterlijk kwijtraken aan dat gepieker. Je hoofd er niet omheen krijgen en het gevoel hebben dat je geen steek verder komt. Dat kan echt anders. En niet dat ik streef naar perfectie, piekeren mag, maar hoeft niet zóveel ruimte in te nemen!
   
  "Mijn hoofd zit zo vol!"
  Ik kreeg een mailtje van een cliënte die schreef dat haar hoofd weer zo vol zat. “Kom maar langs,” schreef ik “dan gaan we daar mee aan de slag.” Ik weet namelijk als geen ander hoe dat gepieker je dagelijks bezig kan houden. Mijn perfectionisme, zelfkritiek en faalangst hadden me behoorlijk in de tang. Tot ik besloot dat ik daar vanaf wilde. En dan begint het leren. Mezelf trainen en manieren ontdekken om er enerzijds mee om te gaan maar ook om ervan af te komen: dat wilde ik het liefst. Jarenlang was ik overdag en voor het slapen gaan actief bezig met het onderzoeken van mijn gepieker: hoe deed ik het, wanneer, waarover, waarom? Ik ontdekte manieren van omgaan en met die inzichten begon ook het gepieker zelf af te nemen.
   
  Ik was een piekeraar.. nu doe ik het af en toe
  In dit proces was ik er niet altijd van overtuigd dat het me zou gaan lukken. Ook al was het verlangen nog zo groot, in het begin werd ik er behoorlijk in uitgedaagd! Toch bleef ik doorzetten, al was het maar omdat ik dan die energie en tijd kon inzetten voor iets goeds voor mezelf ipv blijven hangen in het piekeren. Gaandeweg begon het te verschuiven, kreeg ik meer vertrouwen en waren er steeds meer nachten waarin ik niet piekerde en ‘gewoon’ insliep!
   
  Piekeren is een signaal geworden
  Inmiddels kan ik zeggen dat ik nauwelijks nog echt pieker. Als er grote dingen spelen in mijn leven weet ik nu dat piekeren me weghoudt van oplossingen vinden, maar tegelijkertijd (als ik dan wel weer even pieker) is het piekeren een signaal dat ik knopen door moet hakken. En dáár ben ik ook slimmer én sneller in geworden. Dubbel winst ?
   
  Piekerdingen op papier
  Nu net had ik de sessie met die cliënte en hebben we alle piekerdingen uit haar hoofd op papier gezet en ze stuk voor stuk ‘behandeld’. Opgelucht en lichter in haar hoofd ging ze de deur uit. “Erover praten met jou alleen al is zo verhelderend!” Ze weet nu weer waar ze haar tijd en energie wél aan wil besteden.
   
  En door haar raakte ik geïnspireerd! Ik weet er zoveel van, ik ga er een training op schrijven! Ik wil veel meer mensen helpen om gaan met hun gepieker, zodat het gepieker minder wordt en tijd en energie (weer) aan andere dingen besteed kan worden.
   
  Speciaal voor piekeraars!
  Dus.. vrijdag 2 november geef ik de eerste pilottraining voor een leuk gereduceerd tarief! €99,50 (incl btw) ipv €135!
   
  - Je doet leuke oefeningen die je na de training ook thuis nog kunt doen.
  - Je krijgt een werkboekje mee naar huis: wel zo praktisch ?.
  - Je ontmoet mede-piekeraars en gaat elkaar supporten
  - Je krijgt toegang tot de speciale facebookgroep waar je je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen.
   
 • Praktische details:
  Waar: Laan van Meerdervoort 190, Den Haag
  Wanneer: vrijdag 2 november
  Tijd: 9.30 - 16.30 uur
  (inloop 9 uur)
  Aantal: 12-14 deelnemers
 • Tip: voelde je bij het lezen een ja! en begint erna weer het gepieker? "Kan ik dat wel, durf ik dit, ga ik...?" Neem meteen even contact met me op via maaike@coffeeandcoaching.nl of bel 06 42150722 of... vul gewoon snel het aanmeldformulier hiernaast in :)

  Deze dag training zal je zéker helpen met minder piekeren! En bovendien: de hele dag ben je in goed gezelschap van mede-piekeraars die het vast ook wel een beetje spannend vinden :)!

 • . . . . . . . . . Ok, ik doe mee! . . . . . . . . . .