• Blok 1 – de basis van Voice Dialogue ín de praktijk

 • Als coach, therapeut of begeleider ben je enthousiast, gedreven, gepassioneerd! Je staat voor je werk, je weet dat je het in je hebt om een succesvol coach te worden/te zijn.
  (voor het leesgemak gebruik ik vaak het woord coach, maar weet dat ik je als therapeut en begeleider daarmee ook aanspreek!).

  Verdieping in je rol als coach
  Jezelf nóg beter leren kennen is direct en indirect winst voor jouw coachees. Ik ben van mening dat zelfkennis key is als het gaat om wie je bent en wat je doet in je rol als coach. Niet alleen jij, maar ook jouw coachees plukken daar de vruchten van.

  Je kunt je als mens ook misschien wat perfectionistisch, kritisch, faalangstig, uitstellerig of drammerig voelen soms. Los van je rol als coach. Of juist in je rol als coach soms wat ongeduldig zijn, je vervelen of onzeker zijn of je coachees wel voldoende stappen zetten.

  Er is altijd nog wel iets in jezelf wat verder ontwikkeld kan worden, en dat pak je met voice dialogue op een heel fijne manier aan.

  Met voice dialogue kun je elk deel van jezelf aanspreken en op onderzoek uitgaan. Wat leeft in het onderbewuste naar het bewuste leren halen, zodat jij weer lekker in beweging komt. En je coachees dus ook!

  Iedere coach loopt dus wel eens tegen dingen aan: that's for sure. De training is voor coaches die willen blijven ontwikkelen én wat ze leren ook willen inzetten voor coachees. Dubbel winst.

  "Mooie coachingstool. Iedereen zou zijn 'Ikken' moeten leren kennen!"

  Vorm en inhoud onderscheiden
  In voice dialogue leer je gaandeweg steeds beter onderscheid maken tussen vorm en inhoud. Hiermee bevorder je je vermogen om oordeelloos te luisteren. Omdat oordeelloos kunnen zijn als coach vanzelfsprekend lijkt, maar nog lang niet voor iedereen zo natuurlijk is. Je bent nog altijd gewoon 'mens' en mensen hebben meningen en oordelen. En natuurlijk: ook veroordelingen. Juist de oordelen en veroordelingen bepalen voor een groot deel hoe mensen met de delen in zichzelf omgaan. Waar de één gelukkig is met zijn perfectionist, wordt de ander al moe als je het woord 'moeten' uitspreekt...

  Hoe meer inzicht en zelfkennis je hierin opdoet, hoe waardevoller het voor jou en je coachees wordt. 

  "Geweldig, leerzaam, een must voor coaches! Super fijn hoe jij echt bent! Genieten :)"


  Theorie
  Waar Voice Dialogue zo mooi voor inzetbaar is is het oordeelloos in gesprek gaan. Wat er ook speelt op inhoudelijk vlak en welk gebied in je leven dan ook: door deze gespreksmethode in te zetten zul je altijd informatie krijgen die op dieper niveau wezenlijk is.

  Hal & Sidra Stone ontwikkelden deze methode en schreven er ook een aantal boeken over. Ik heb de methode o.a. uit eigen hand geleerd in mijn NLP opleidingen en het ondergaan van coaching. Ook volg ik masterclasses en opleidingen bij Marijke Leys van het Voice Dialogue Instituut in België. Met name op het gebied van trauma (mijn persoonlijke interesse).

  Praktisch, toegankelijk, wezenlijk
  Door de methode heel praktisch in te zetten met een toegankelijk werkboek, aangevuld met jarenlange ervaring, leer ik nu andere coaches ook te werken met voice dialogue. De methodiek zet aan tot wezenlijke innerlijke veranderingen.

  Je leert:
  - de basisprincipes van voice dialouge
  - de basishouding van voice dialogue
  - in gesprek met 1 deel (bestaat uit 3 stappen)
  - in gesprek met 2 delen (bestaat uit 6 stappen): onderhandelen


  Blok 1 gedaan? Daarna volgt: Blok 2 - Verdieping Voice Dialogue ín de praktijk

  "Doordat jij zo 'echt' bent en zo open en eerlijk de training verzorgd word ik uitgenodigd om met je mee te gaan naar het next level. Jouw kennis en ervaring stralen er vanaf. De rust en flexibele houding helpen mij om gewoon te doen zonder grenzen. Je haalt daarmee het beste bij mij naar boven ondanks de twijfel en onzekerheden. Zeer waardevol voor mijn groei als persoon en coach."

  Praktisch & ervaringsgericht
  De training is heel praktisch ingericht. Buiten de theorie ga je vooral aan de slag met de oefeningen. Voice Dialogue zoveel mogelijk in je vingers krijgen. Praktisch toepassen aan de hand van de beschrijvingen in het werkboek, zodat je altijd houvast hebt. Je leert deze methode nog beter kennen door zelf te ervaren wat het effect ervan is voor jou persoonlijk. En daarnaast ga je het als coach inzetten bij je mede deelnemers in de training. Je bent dus zowel coachee als coach en als de groep groot genoeg is ook als waarnemer: het proces van voice dialogue zien is minstens zo waardevol.

  Intensief
  De training is er vooral op gericht jou alle processen zelf te laten ervaren. Ik ben van mening dat je zoiets als voice dialogue niet kunt 'verkopen' zonder zelf de kracht ervan ervaren te hebben. Hoewel je er ook energie van krijgt, zul je aan het eind van de dagen zeker voelen dat je een intensieve training hebt gevolgd. Wees hierop voorbereid en plan de avond(en) erna vrij :) Voice dialogue staat erom bekend om 'door te werken'.

  Geen therapie
  Hoewel de methode zeker op diep niveau (trauma) inzetbaar is, is deze training geen vorm van therapie. Je gaat wellicht kwetsbare stukken in jezelf raken waar ook de ruimte voor is, maar het doel van de training is jou vooral zoveel mogelijk technieken aanreiken en veel oefenen, zodat je na de training ook graag aan de slag wilt met voice dialogue.

   

  "Echt geweldig om te zien welke transformaties plaatsvinden bij mijn coachees door voice dialogue in te zetten!"
  "De opbouw van de training is doordacht en prettig. Stukjes theorie gekoppeld aan de praktijkoefeningen."  Praktische informatie:

  Blok 1: basis
  Datum: maandag 25 en dinsdag 26 januari
  Tijd: 9.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 9 uur, uitloop tot 17.00 uur)
  Deelnemers: minimaal 6 - maximaal 9


  Blok 2: verdieping
  Datum: maandag 22 en dinsdag 23 februari
  Tijd: 9.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 9 uur, uitloop tot 17.00 uur)

  Bonus: 30 minuten Skypecall tussen blok 1 en blok 2 in voor persoonlijke coaching.

  Intervisie: anderhalf uur begeleide intervisie waarin je je vragen kwijt kunt over voice dialogue sessies die je met cliënten ervaren hebt.


  Investering:
  € 945,- ex BTW
  Dit is inclusief koffie/thee/lunch en lekkers tijdens de training. Ook inclusief werkboek en persoonlijke begeleiding tijdens het oefenen.

  Meteen aanmelden: inschrijfformulier

   

  Bijscholing
  De training is ook heel geschikt voor coachteams die zich bij mogen laten scholen. Zoals het ROC Leiden die haar interne team de mogelijkheid heeft gegeven de training te volgen. Ontvang je graag een offerte voor overleg met jouw werkgever? Neem contact met me op via mail of 06 42150722.


  Vragen?
  Heb je vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag. Je kunt me bellen via 06 42150722 of stuur me een mail.

 • Doordat jij zo 'echt' bent en zo open en eerlijk de training verzorgd word ik uitgenodigd om met je mee te gaan naar het next level.
  Jouw kennis en ervaring stralen er af. De rust en flexibele houding helpen mij om gewoon te doen zonder grenzen.
  Je haalt daarmee het beste bij mij naar boven ondanks de twijfel en onzekerheden. Zeer waardevol voor mijn groei als persoon en coach.

  De opbouw is doordacht en prettig. Stukjes theorie gekoppeld aan de praktijkoefeningen.
  Vooral een erg fijne training met diepgang.

  Deelnemer basis en verdiepingstraining