• Reviews

 • Ervaringen van anderen over de training Voice Dialogue ín de praktijk

 • "De training Voice Dialogue bij Maaike heeft mij zowel in de rol van counsellor als cliënt laten voelen wat VD met je doet. Juist door beide rollen te vervullen heb ik kunnen ervaren hoe krachtig de methode kan werken. Vanuit de rol van cliënt ging ik naar huis met nieuwe inzichten over een persoonlijk vraagstuk.

  Vanuit mijn rol als counsellor ging ik naar huis met de ervaring dat ik deze methode in de toekomst graag in mijn praktijk zal inzetten. De cliënt ervaart op verschillende niveaus (mentaal, fysiek en emotioneel) verschillende kanten van zichzelf waardoor we met elkaar op een heel directe manier een persoonlijk vraagstuk kunnen onderzoeken.

  Maaike heeft de basis van deze methode tijdens de basistraining goed uitgelegd met een duidelijke reader, literatuurtips en ervaringen uit haar eigen coachingspraktijk."

  Deelnemer basistraining Voice Dialogue

 • Reviews

  van deelnemers aan de training Voice Dialogue ín de praktijk

 • Reviews van cliënten uit Voice Dialogue trajecten
 • "Deze delen waren zo sterk aanwezig om me te beschermen!"

  Hulp vragen is niet altijd makkelijk, maar de juiste hulp krijgen is zo mogelijk nog lastiger.
  Zo ben ik voorheen met veel moeite bij een psycholoog terecht gekomen, maar voelde ik me nooit écht begrepen.

  Totdat ik Maaike vond. Ik had direct een goed gevoel bij de manier waarop zij de coaching op haar site beschreef. Dat is belangrijk, want mijn intuïtie vertelde me er een grote kans was dat zij mij wel zou begrijpen. En dat bleek zo te zijn.

  Toen ik bij Maaike kwam, bevond ik me in een overgangsfase. Ik was net afgestudeerd en moest op zoek naar een eerste baan.
  Ik had al een hele tijd opgezien tegen dit moment omdat ik het doodeng vond om aan iets te beginnen wat ik nog nooit gedaan had en wat ik misschien niet meteen ‘zou kunnen’. Dit in combinatie met het feit dat je je moet bewijzen en dus aan verwachtingen van anderen moet voldoen, maakte dat ik het sollicitatieproces heel lastig vond.

  Wat bleek was dat bepaalde delen in mij, in de loop der jaren, heel erg de overhand hadden gekregen. Ik was erg kritisch op mezelf en mijn prestaties; alles moest perfect. Ik ben er met behulp van de coaching van Maaike achtergekomen dat deze delen zo sterk aanwezig waren om mij te beschermen. Beschermen tegen het idee dat ik niet goed genoeg was, iets wat ik vroeger als onbegrepen kind geïnternaliseerd had. Later kon ik zelf beredeneren dat ik wel goed genoeg was en er mocht zijn, maar wat als anderen dat anders zagen?

  De gesprekken met Maaike werkten zó verhelderend. Hoewel ik elke keer met een hoofd vol nieuwe inzichten wegging, merkte ik pas later dat er in mijn onderbewuste ook steeds iets was veranderd. Ik voel nu meer ruimte om andere delen in mij te laten spreken.
  Ik stel nog steeds hoge eisen aan mijn prestaties, maar ik ervaar er minder stress van en ben minder streng voor mezelf. Ik kan mezelf nu een leerproces gunnen en ik ben minder bang om fouten te maken.

  Maaike heeft me geleerd om, als het nodig is, met de delen in mij in gesprek te gaan en te vragen wat ze nodig hebben.
  Ik heb het traject als zeer prettig ervaren en raad Maaike’s coaching dan ook zeker aan. Ondanks dat er veel emotionele dingen naar boven kwamen, waren de sessies toch altijd op een bepaalde manier luchtig. Maaike heeft me vanaf het eerste moment op mijn gemak gesteld, waardoor het direct vertrouwd voelde. Daarvoor ben ik haar heel dankbaar. Mijn eerste intuïtie klopte en ik ben heel erg blij dat ik voor Maaike heb gekozen.

  Marcella

 • “Ruimte om jezelf te zijn”

  Coaching is heel persoonlijk. Je wilt geconfronteerd worden met jezelf zodat je jezelf beter leert kennen. Maar je hoopt stiekem ook op wat vriendelijkheid voor jezelf. Maaike weet deze twee te combineren. Een kijkje in de spiegel van de persoonlijkheid. Een blik op de verschillende kanten van je karakter. De onderdelen van jezelf die jou vormen… en dat binnen een veilige omgeving.

  Maaike confronteert maar is ook degene die je geruststelt en laat weten dat je helemaal oké bent. Gaaf om zo aan de slag te zijn en te merken dat doordat je jezelf beter leert kennen, je meer op je gemak bent met jezelf.

  B

 • "Mindblowing, magisch effect!"
  Het gaat goed. Die sessie met jou heeft een mindblowing, magisch effect gehad. Mr. Freeze is inmiddels een aardige goedzak geworden, nu ik hem bijna dagelijks geruststel of even aan het woord laat. Hij heeft zelfs een glimlach, zag ik laatst. De flight en fight zijn niet echt voelbaar meer, ik heb nu vooral meer contact met mevrouw Slim, meisje Plezier en Godin Levenslust. Heerlijke persoonlijkheden zijn dat!

  Natuurlijk gaat het niet elke dag vanzelf, Faalangst en Uitstellen zijn er nog steeds en ze kunnen me ook nog echt wel een paar uur lang in hun greep houden. Maar er is geen dag voorbij gegaan waarop ik me niet besefte dat zij het waren. En dat is al zo’n wezenlijk, diepgaand verschil. It fills me with gratitude.

  Er is ook iets anders achter de Voice Dialogue sessie vandaan gekomen waar ik al heel lang mee aan het vechten was en van bevroor: mijn grote gevoeligheid voor mensen, energieën. Voor dingen weten, horen of zien die niet iedereen ziet, hoort, weet. Het voelt nog steeds akelig kwetsbaar om dat zo op te schrijven, want ik ken alle filosofische en theologische en wetenschappelijke argumenten waardoor ik dit zelf heel lang als aanstellerij en zelfs aandachttrekkerij van mezelf heb afgedaan. Auw! Nu wen ik aan het idee dat het ook gewoon waar kan zijn, dat ik het niet verzin. En dat het mij kan helpen, dat er krachtbronnen buiten mij zijn. Ik realiseerde me ook dat ik dit miste, dat die gevoelige kant er nu wel gewoon eens mag zijn en dat iedereen die me daarom veroordeelt of als gek bestempelt een (heel ongevoelige! ;-)) middelvinger kan krijgen. Mr Freeze hield me in de spirituele kast en heeft nog steeds wel de neiging om die deur dicht te houden met zijn sterke angst. Maar mijn verlangen naar vrijheid en ruimte voor mezelf is sterker geworden. Ik kom uit de kast!

  En nu wil ik er meer van weten. Wat van mij is, wat niet van mij is, wat via mij komt. Dat ga ik onderzoeken. Volgens mij is er echt magie daar ergens in de ruimte, en die wil ik.

  Dank je wel voor wat je hebt betekend in dit proces. Wonderen bestaan en je bent er een groot onderdeel van geweest!

  Ik ga deze mail niet teruglezen of opslaan om later na te kijken. Gewoon, hup, verzenden. Met een chagrijnig maar toestemmend knikje van Mr. Freeze. 😉

  Karin

 • "Waar ik het meest van heb geleerd, is in gesprek gaan met mijn 'ikken'."

  Het kennismakingsgesprek bij Maaike voelde als thuiskomen. Wat een herkenning, wat is het fijn om begrepen te worden. Een wereld van verschil! Ik voelde me op mijn gemak en durfde me open te stellen.

  Waar ik het meest van heb geleerd, is in gesprek gaan met mijn "ikken". Ik had geen idee dat ik er zoveel had en dat ze zo'n grote rol in mijn leven speelden. Maar wat waren ze blij dat ik ze eindelijk erkende 😉!

  Het begeleiden van die gesprekken doet Maaike heel prettig. Ze stelt open vragen, laat je nadenken en zet aan tot een diepere verkenning. Maaike stelt de juiste vragen, neemt je serieus en geeft af en toe een zetje. Ze luistert en vat goed samen, geeft goed weer wat je zegt, maar juist ook: wat je níet zegt.

  Met humor en wat provocatie maakt ze dingen op een prettige manier luchtig. Na elke sessie ging ik weer even wat lichter weg. Maaike heeft me weer "aan" weten te zetten; ik doe weer mee in mijn eigen leven!”

  Ter illustratie van een verandering bij haar schreef ze dit:
  “Ik heb m'n huis aan de voorkant schoon gemaakt. Als ik 's avonds tevreden de deur dicht doe, bedenk ik: "Morgen moet ik de ramen lappen." En heel snel daarna: "... als ik daar zin in heb."

  Ik ben een ster in dingen half opruimen, "de rest doe ik later wel". Maar later is het nog veel vervelender om die zooi op te ruimen 😏. Elke keer dat ik dit nu denk, probeer ik uit liefde voor mezelf het meteen op te ruimen (of, iets breder, datgene te doen wat ik later wel zal doen). En daarna ben ik ook rustig trots op mezelf ☺️. Dat ik het meteen opgeruimd heb. Dat ik lief ben voor mezelf. Dat ik patronen doorbreek.

  Jente

 • "Ik heb nog meer geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben."

  Tijdens alle sessies heeft Maaike me verrast met haar aanpak, die mij prikkelde en uitdaagde om echt uit mijn comfortzone te stappen. Ze gebruikte voice dialogue'ing om in gesprek te gaan met verschillende delen van mij. Daardoor kreeg mijn hoofd verrassend genoeg meer inzichten in hoe de rest van mijn systeem werkt en konden die meer ruimte krijgen, waardoor ik mij nu veel meer in balans voel. Ook een stukje provocatieve coaching deed veel met me en liet me beseffen dat de antwoorden veelal allang in mij aanwezig zijn. Wat een prachtige tools! Ik heb nog meer dan daarvoor geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben.

  Evelien

 • Trainingen die ik zelf of met anderen ontwikkelde zoals: 

  - Van uitstellen naar DOEN!
  - Grenzen, van aanpassen naar jezelf laten ZIEN! (met Katia Vandenbosch)
  - (Laat los) - Piekertraining
  - Workshop: Leer je pleaser / uitsteller kennen

  In elke training heb ik voice dialogue ingezet als oefening. De inzichten die deelnemers hieruit kregen werd altijd veruit als het meest waardevol omschreven in de feedback.

 • Het effect van de training? Mezelf terug gevonden en mezelf niet afwijzen, wist niet eens dat ik het deed.... Dat zijn wel de highlights. Voor mezelf gaan, zonder partner en het belang van een relatie geen prioriteit meer in mijn leven laten zijn.
  Voelt als verruiming en meer leven, ook al word ik nog weleens lastig gevallen door een schaduwkantje van mezelf. Dus nog genoeg om in verder te groeien.

  Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!

 • "Het is niet makkelijk om in te zien dat alle obstakels, die je al die tijd in de weg zaten, vooral in je eigen hoofd zaten. En het is ook niet makkelijk om hardop te zeggen dat je droom het waard is om na te streven. Het was confronterend, emotioneel, maar vooral inspirerend. Het heeft mij geholpen om werk te gaan doen waar ik van houd, het heeft me de moed gegeven om mijn vaste baan vaarwel te zeggen en het heeft me heel veel nieuwe wegen getoond."

  Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!

 • Het gaat eigenlijk heel goed met mijn doel. Het was een soort angst waar ik echt last van had en nu veel minder... Ik voel me sterker.. Dus... Gaat goed!

  Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!