• In 7 stappen milder naar jezelf

 • Sluit vriendschap met je kritische stem!

  Zelfkritiek, de meesten van ons zijn er heel goed in.
  "Je had beter je best moeten doen."
  "Zit je nou weer op de bank niets te doen?"
  "Dit kan jij toch niet, je durft niet, stop er maar mee."
  "Wie zit er nou op je te wachten!"
  "Zeg maar niets, want het is vast stom, dom, irritant, niet relevant, te ingewikkeld en te wollig."

  Herkenbaar die uitspraken?

  De innerlijke kritische stem is maar al te vaak een streng type, soms ook genadeloos, ziet steeds wat er nog mist of ontbreekt. Kan eindeloos commentaar geven en stopt niet. En is het niet in je werk, dan wel op privé gebied....

  Net zo goed heel handig zo'n stem, want daardoor leer je, groei je, word je beter in je vak.....
   
  Maar de manier waarop... Dat kan wel écht anders. 

  Hij bedoelt het goed
  De criticus doet wat ie het beste kan: kritisch zijn. Maar een 'naar binnen geslagen' criticus kan je behoorlijk dwarszitten. En dát..... kan écht anders. Je kunt leren hoe je met deze kritische stem in gesprek kunt gaan, welke mooie vragen je kunt stellen om te achterhalen waaróm hij doet wat ie doet. Hoe gaaf is het als je je criticus op een andere manier leert kennen en hij jou, zodat je zachter en milder kan zijn naar jezelf?! Ik ga je door middel van Voice Dialogue leren met een positievere blik naar je criticus te kijken.

  Erkenning van zijn positieve intentie
  Deze innerlijke stem bedoelt het dus goed en heeft net als alle andere innerlijke stemmen in jou, een positieve intentie. En hoewel je dit misschien niet direct ziet of kent, hij zit er wel degelijk. Door dit te erkennen en de criticus met aandacht en zorg te benaderen, zal hij zich gezien en gehoord voelen. Ik ga je ook leren hoe je meer te weten komt over dit deel in jou en hoe je de positieve intentie achterhaalt. 
  Zeker als je erover denkt de Voice Dialogue training te volgen is dit een mooie voorbereiding hierop. En denk je eens in wat dit voor jou persoonlijk binnenin je praktijk of je werk kan betekenen!

  Je zult echt ervaren dat de strengheid af begint te nemen en je kritische stem niet meer overal bovenop zit. En omdat jouw persoonlijke ontwikkeling als coach, therapeut of begeleider sowieso al next level is vergeleken met die van je cliënten, is de integratie van deze coachmethodiek veel makkelijker. Bovendien: ook superleuk om wat jij leert weer aan hen door te geven! 

  - Zachter en milder naar jezelf
  - Minder streng
  - Meer zelfvertrouwen en lef

 • Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf met regelmaat op de kop zit.

  Met veel nuchterheid, empathie en humor geeft Maaike haar workshop (Word vriendjes met je innerlijke criticus) vorm. Ze is een expert op het gebied van Voice Dialogue en dat merk je. In een razendsnel tempo kreeg ik inzicht in de stemmen in mijn drukke, kritische hoofd. De oefeningen zorgen voor een andere kijk op de zaak wat inderdaad de beloofde mildheid geeft. Én meer rust in hoofd en lijf. Op deze manier kun je oude patronen vlot doorbreken.

  Loet (helende massages)

 • Want zeg eerlijk: ben jij blij met je criticus? Of ben je 'm liever kwijt dan rijk?

 • Waarom werkt dit zo goed?
  Voice Dialogue is dé methodiek om in gesprek te gaan met die innerlijke stemmen binnenin je. En het werkt, omdat je die stemmen op een andere manier aandacht leert geven, er de tijd voor neemt én het meest wezenlijke hierin: je leert gaandeweg oordeelloos luisteren.

  Oordeelloos luisteren
  Want zeg eerlijk: ben jij blij met je criticus? Of ben je 'm liever kwijt dan rijk? De meesten geven het laatste aan: hij is te streng, hij doet me geen goed, hij zet me vast en remt me af, hij keurt alles af. Door oordeelloos te leren luisteren, iets wat je in de training ook mee gaat pakken, zal de interactie tussen jou en je criticus verzachten. De lading zal af gaan nemen. Jullie kunnen gaan samenwerken. Zelfs vriendjes worden.

  Meer mildheid en zachtheid 
  Je zult gaan ervaren hoe het ook anders kan: door in 7 stappen de criticus beter te leren kennen en zijn positieve intentie te achterhalen, wordt jullie relatie beter. Vergelijk het maar met een vriendschapsrelatie of werkrelatie. Hierin zijn ook strubbelingen, botsinkjes, wrijvingen. En zowel vriendschappen en werk zijn belangrijk voor je, dus investeer je hierin. Dit leer jij ook in deze mini training.
  De criticus zal milder en zachter worden, alleen al omdat hij gezien, gehoord en erkend wordt voor zijn positieve intentie.

  Meer zelfvertrouwen en lef
  Je durft straks dingen te doen in je werk, je relaties en je leven, waarbij de innerlijke criticus je niet meer constant tegenhoudt of dwars ligt. Vriendelijker, liever naar jezelf zijn geeft ook zelfvertrouwen en dat straal je ook uit naar buiten.

 • En stel je dan dit eens voor
  In deze online workshop maak je de aanzet voor de nieuwe relatie met je innerlijke criticus. Onderhoud je die relatie en maak je regelmatig even contact met elkaar, dan ontstaat er een samenwerking. Een kijkje in de toekomst: de criticus kan (weer) doen waar hij goed in is, namelijk zien wat er mist of ontbreekt alleen dan niet BINNENIN jou, maar bijvoorbeeld in je werk of in je leven. De criticus kan helpen kijken naar wat jou ongelukkig maakt of juist gelukkiger zal maken en je helpen dat te bereiken.

  Voel jij de kracht van je innerlijke kritische stem bijna dagelijks?
  Wil jij leren hoe je een constructieve aanzet maakt om een relatie op te bouwen met deze innerlijke stem?
  Zachter en milder naar jezelf, minder streng en meer zelfvertrouwen en lef?

 • Mijn persoonlijke verhaal
  Ik was zelf de grootste criticus EVER. Hij en ik, we waren een soort eenheid, ik heb me dan ook heel lang onbewust geïdentificeerd met deze stem. Deze stem was in mijn jeugd helemaal niet zo aanwezig, ik groeide op in een gezin waar veel liefde en zorg voor elkaar was. Maar op mijn 14e brak mijn vader zijn rug tijdens een vakantie in Frankrijk. We stonden op het middenveld van de camping en kregen te horen dat hij "uit de lucht gevallen" was. Ik was compleet van slag en had een trauma te pakken, maar was me daar totaal niet bewust van.

  Vrienden en familie die daar ook waren kwamen op me af, vroegen mij hoe het met me ging en zeiden 'Oh, je zal wel met allemaal vragen zitten over je vader!" En het enige wat ik kon bedenken was: Vragen?? Welke vragen? Moet ik vragen hebben? Welke vragen dan? Je zou inderdaad wel vragen moeten hebben toch?!

  In de greep van de criticus
  Paniek ontstond, de kritische stem had me te pakken. Ik had werkelijk geen idee hoe ik met deze situatie om moest gaan, maar mijn criticus vond dat ik dat wel moest weten. En daar sta je dan als 14 jarige. Sindsdien stond mijn criticus altijd vol aan. Omdat ik een stil en teruggetrokken meisje was (door o.a. deze kritische stem), heb ik lang gedacht dat ik geen greintje spontaniteit in me had. Ik was jaloers op mensen die gewoon uitspraken wat ze dachten. Voordat er bij mij iets mijn mond uitkwam had ik alles al eindeloos gewikt en gewogen, "Kan ik dit wel zeggen, is dat niet raar." "Als ik het zeg, hoe reageren ze daar dan op." "Zeg maar niets, want het is vast stom, dom, irritant, niet relevant, te ingewikkeld en te wollig."

  Lessons learned
  De les die ik leerde was die van erkenning. Erkenning voor hoe deze kritische stem destijds het beste met me voorhad. Dat hij als een malle hard aan het werk was voor mij om een béétje gevoel van controle te hebben over mijn wereld die opeens op z'n kop stond.

  En ik leerde de les van de positieve intentie: iets wat voorheen niet eens in me opkwam (dat er iets positiefs zou zitten in die kritische stem van me ;-)), is nu zo logisch voor me. Deze shift in mijn mindset geeft me rust.

 • "Maar ik heb al van alles geprobeerd!"
  Het kan zijn dat je nu denkt: 'Jij kan dat misschien, maar ik toch niet? Mijn kritische stem is echt zwaar, zwáár irritant en hardnekkig. Ik heb geen idee waar ik zou moeten beginnen en heb al van alles geprobeerd.'

  Grote kans dat je nu ook lekker kritisch bent op jezelf. Begrijp ik. Precies om die reden wil ik je graag leren hoe jij ook met erkenning en positieve intentie een waardevolle stap in je persoonlijke ontwikkeling kunt maken. Milder, zachter, liever voor jezelf.

  No trics
  Ik leer je geen trucjes, maar stel de juiste vragen en geef oefeningen die jou zelfinzicht en zelfkennis brengen. Jouw innerlijke criticus wordt zeker weten milder en zachter: stel je maar voor hoe fijn dát voelt! Zelfs als je denkt, dit is onmogelijk, dan nodig ik je vooral uit om eens te denken vanuit verlangen: verlang je ernaar om minder streng voor jezelf te zijn en zie je anderen om je heen die mild en zacht zijn voor zichzelf? Dan kan jij dat ook leren. En samen leren is leuker dan alleen, that's for sure.

 • In 3 sessies van 1,5 uur online via Zoom van 10 - 11.30 uur neem ik je mee
  door de 7 stappen (dmv vragen en oefeningen) en is er ook zeker ruimte om je vragen te stellen.

  Waarom 3 x een sessie in 3 weken?
  De workshop verspreiden over een aantal weken geeft jou de ruimte om er over na te denken,
  echt tijd en aandacht aan je innerlijke criticus te besteden.

  Dit proces samen met de andere deelnemers doen geeft ook,
  naast herkenning in de verhalen van anderen, aanmoediging, inzicht en plezier:

  Besloten Facebookgroep
  zodra je je inschrijft ontvang je daarom ook meteen de uitnodiging voor de besloten
  (en enkel voor jullie zichtbaar) Facebookgroep.

  Ik schrijf me in!

 • 3 sessies

  € 59,- incl. btw

  Online via Zoom

  Van 10 - 11.30 uur

  Data
  Vrijdag 26 maart

  Vrijdag 2 april

  Vrijdag 9 april

 • "Ik was erg kritisch op mezelf en mijn prestaties; alles moest perfect. Ik ben er met behulp van de coaching van Maaike achtergekomen dat deze delen zo sterk aanwezig waren om mij te beschermen. Beschermen tegen het idee dat ik niet goed genoeg was, iets wat ik vroeger als onbegrepen kind geïnternaliseerd had. Later kon ik zelf beredeneren dat ik wel goed genoeg was en er mocht zijn, maar wat als anderen dat anders zagen?

  Ik stel nog steeds hoge eisen aan mijn prestaties, maar ik ervaar er minder stress van en ben minder streng voor mezelf. Ik kan mezelf nu een leerproces gunnen en ik ben minder bang om fouten te maken."

  Marcella

 • Maaike de Boer

  maaike@coffeeandtraining.nl

  06 421 50 722

  In 2006 leerde ik voice dialogue kennen. In 2009 startte ik mijn eigen praktijk als voice dialogue coach.

  Ik werd verliefd op deze methodiek. Vóór die tijd was ik chronisch onzeker, had ik een laag zelfbeeld en een bijzonder sterke criticus en perfectionist in me. Faalangst, sociale angst en een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. 

  In gesprek gaan met mijn innerlijke stemmen (en ik had er véél) heeft mij zoveel rust en overzicht gebracht.
  En zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Doordat mijn zelfkritiek afnam nam mijn lef toe. Ik begon stappen buiten mijn comfortzone te zetten. Waar ik eerst in paniek schoot, kwam ik door samen te werken met de criticus in de 'learning' zone. Op persoonlijk vlak, maar zeker ook op zakelijk vlak is er zóveel ten positieve veranderd door Voice Dialogue toe te passen. En, wat werkt bij mij werkt ook bij mijn cliënten. Niet allemaal op dezelfde manier, maar door mijn jarenlange ervaring in het werken met Voice Dialogue werk ik met veel flexibiliteit en plezier en heb ik altijd bijzondere sessies die inzichtrijk en diepgaand zijn. 

  Dit leer ik coaches, therapeuten en begeleiders ook. Het blijft iets magisch als cliënten hun innerlijke stemmen ontdekken, wat ze doen en waarom ze dat doen. Je leert hoe ze functioneren, maar vooral ook hoe je daar zelf sturing aan kan geven. Zelfregie dus. 

  Jou leren je innerlijke stemmen écht een stem te geven: dat is wat ik het allerliefste doe. Zodat wanneer de magie jou pakt, jij dit ook kunt toepassen in jóuw praktijk!

 • Ik heb meegedaan aan de 'Sluit vriendschap met je kritische stem workshop', omdat ik last had van stemmetjes die mij continue tegenhielden. Vooral de 'ja maar jij kan dat toch niet' en de 'doe nu maar niet zo gek' kwamen van mijn criticus en zorgden ervoor dat wanneer ik 3 stappen vooruit zette er weer 2 teruggeworpen wordt. Zo gaat het voor mij niet snel genoeg en krijg ik continue het idee dat ik stil sta.

  Ik wilde meedoen met de workshop om dit eens écht aandacht te geven en daar door de vaste tijdstippen ook echt voor te gaan zitten. Want ja, deze eigenwijs zegt nog wel eens dat ze bewust stil gaat staan, maar daar heeft ze eigenlijk geen tijd voor ;-).

  Ik vond het heel leuk om deze workshop te volgen met een paar andere criticasters om te zien dat ik niet de enige ben en ik vond het fijn om de teksten en de kijk van de andere deelnemers op hun criticus te horen. Zo werd ik ook geholpen in mijn proces.

  Wat ik nu anders doe is dat ik mijn kritische stem vaker herken, en dan aan hem vraag wat hij nodig heeft. Dan kan ik zelf nog altijd kiezen of hij dat krijgt, maar zo komt er wel rust in mijn hoofd.

  Ik zou deze workshop aan iedereen aanraden die last heeft van kritische stemmetjes die je tegenhouden en die het ook lastig vinden om dat te delen. Want juist het delen zorgde er bij mij voor dat er dingen anders gingen. Dat vind mijn criticus niet altijd leuk, maar achteraf was hij toch blij een stem te hebben in het geheel.

  Maaike zorgt ervoor dat iedereen gehoord wordt en betrokken is bij de training en heel veel eigen ervaring inbrengt.

  Astrid

 • Wat gaan we doen!
  Sessie 1
  : Een eerste bewuste kennismaking met je innerlijke criticus!
  Wát doet ie voor je en hóe doet ie het.
  Wat wil jouw innerlijke criticus bereiken of vermijden?

  Sessie 2: Wat gaat er mis als je innerlijke criticus zou verdwijnen?
  Wat waardeer je van je innerlijke criticus?

  Sessie 3: Gelukkig of niet ongelukkig: waar kies je voor? En: wat ga je doen?

  En ook:
  Elke dag van de sessie ontvang je:
  - een werkblad waar je je inzichten op kwijt kunt
  - een link naar de Zoomsessie

  Inclusief toegang tot de besloten Facebook groep waar je vragen en ervaringen kunt delen
    (zodra je je inschrijft ontvang je meteen een link naar de groep)

 • Voor wie!
  HSP coaches, therapeuten en begeleiders

  Je bent gevoelig en intuïtief
  Slim
  Denkt veel na
  Kritisch op jezelf
  Je vindt persoonlijke groei belangrijk
  Je doet aan zelfreflectie

 • Lijkt het je heerlijk om milder, zachter en liever naar jezelf te zijn?
  Denk je: had ik dit maar eerder ontdekt?
  En lijkt het je ook gaaf om wat je leert voor je eigen praktijk/werk in te zetten?

  Tof, ik heb er nu al heel veel zin in om met jou én je innerlijke kritische stem aan de slag te gaan!


   💬 Hoe gaat dat met het betalen van €59,-?

  Na je inschrijving ontvang je een betaallink, zodat je snel en simpel via iDeal kunt betalen. De factuur stuur ik je naderhand per mail toe. (P.S. Je ontvangt deze op naam van Coffee and Coaching).

  Via Coffee and Coaching?
  Coffee and Coaching is de naam van mijn coachpraktijk waarmee ik ingeschreven sta bij de KvK. Onder deze vlag valt ook Coffee and Training, zie het als een dochteronderneming.
  Omdat de inhoud van de workshop universeel is (voor zowel particulieren als coaches, therapeuten en begeleiders) valt deze workshop samen. Communicatie verloopt dus voor wat betreft deze workshop via Coffee and Coaching.

  Ik schrijf me in!