• Provocatieve coaching

 • Provocatief. Een verfrissende manier van coachen die misschien zomaar heel goed bij je past ;-) 
  Je kunt het nu uitproberen en 3 sessies van 45 minuten boeken. 

  Normaal is dit traject € 210,- en nu tijdelijk TOT EIND JUNI € 180,- incl. btw!

  Yes, ik maak meteen een afspraak!

 • “Provocatief coachen is een revolutionaire cocktail van humor, warmte, uitdaging en verrassing. Ineens zit uw cliënt te roepen dat hij wèl de moeite waard is, dat hij het wèl kan en dat hij het nu -#@¿¥N§! – écht gaat doen.” (Bron: IEP)

  Opleiding tot provocatief coach
  Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding tot provocatief coach. Vorig jaar volgde ik al twee korte trainingen en ik werd er enorm enthousiast en blij van! Natuurlijk vanwege het effect ervan bij mijn cliënten, maar ook omdat ik er zoveel van mezelf in kwijt kan ?!

  “Bizar dit. Je wéét gewoon dat je iets zit te doen met dat grappige en uitdagende, maar ondertussen merkte ik dat er toch dingen begonnen te schuiven. De lading die erop zat voor ik bij jou kwam en die het nu heeft is gewoon weg!” 

  Het kader
  Het kader van provocatief coachen is dat je met humor, warmte en uitdaging de cliënt sterker maakt. Die intentie staat voorop. En daarbinnen kan van alles gebeuren. Onverwachte wendingen, rake opmerkingen, vreemde klinkslagen waardoor je brein allerlei kanten opgeslingerd wordt. Met één doel: jou in beweging krijgen en sterker maken.

  Effectief bij hoogbegaafden
  Bij veel hoogbegaafden werkt deze methode bijzonder effectief. Vaak is er nl. een fixed mindset aan de hand. Dat wil zeggen: ze hebben een probleem en blijven in hun hoofd in kringetjes ronddraaien. Analyseren zich een slag in de rondte, maar met minimaal resultaat. Immers: het vindt plaats IN hun hoofd en het probleem blijft er als het ware vast (fixed) zitten.

  Til het probleem uit je hoofd
  Door uit te dagen, met warmte en humor, wordt het probleem zogezegd UIT het hoofd getild. En dan kunnen er leuke, mooie, interessante dingen gebeuren ?. Tijdens de sessie, maar ook erna. Patronen in denken, doen en voelen raken in de war door een totaal andere benadering van het probleem. Wat vast zat, komt los. Dat gaat soms gepaard met emoties zoals irritatie, verdriet of boosheid. Dat hoort er allemaal bij.

  “Op momenten wist ik niet meer wat voor of achter was. Ik kwam met een probleem binnen, maar gaandeweg leek het wel of ik er niet meer bij kon. En het mooiste is dat ik na de sessie echt verschil merkte in hoe ik er normaal mee omging en hoe het nu gaat. Alsof er iets is weggevallen, zonder dat ik daar verder bewust iets mee gedaan heb.”

  Kom in verzet
  Want ga maar na. Als iets een probleem bij je is, dan heeft dat vaak al langere tijd IN je hoofd gezeten. De neurologische verbinding in je brein heeft kans gekregen stevig te worden, en raakt op den duur zelfs vertrouwd. Als iemand van buitenaf aan die verbinding gaat zitten prutsen (om jou sterker te maken), dan komt er verzet. En dat is dus mooi ☺️?!!

  Wanneer doe je dit niet? Of juist wel πŸ˜‰
  – Als je lekker je verhaal wil doen
  – Als je de inhoud in wil
  – Als je vooral wil vertellen waarom jouw probleem zo’n groot probleem is
  – Als je veel behoefte hebt aan erkenning en begrip

  Nou??…. 

  Wil jij…
  Sterker worden? Dat is het doel! 

  Je kunt bijvoorbeeld denken aan problemen op het gebied van uitstellen, onderpresteren, pleasen, perfectionisme, faalangst of andere zaken waar je tegenaan loopt en waar je last van hebt. Ook als het een vaag iets lijkt, maar je hebt er wel last van. We komen vanzelf tot de kern.

  Wil jij profiteren van de korting die tot eind juni loopt?…

  Leuke aanbieding
  Tot EIND JUNI 2018 heb ik een leuke aanbieding voor je! Normaal is dit traject € 210,- en nu tijdelijk € 180,- incl.btw! Je kunt je eerste sessie (of alledrie) van 3 kwartier meteen boeken in mijn online agenda. Plan eerst een intake als je niet zeker weet of dit wat voor je is.. πŸ˜‰

  Intake boeken, maar de agenda zit zo vol!
  Zit de agenda vol en lukt het niet iets in te plannen? Dan kun je me altijd even mailen! Ik neem dan via mail of telefoon (net wat je wilt) contact met je op. 
  Vind je het geen probleem als je intake in juli is, dan kun je alsnog gewoon online je intake boeken. Zolang je voor EIND JUNI geboekt of gemaild hebt, ontvang je de korting van € 30,-!

  Groetjes,
  Maaike