• Over mij

 • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

  - Pippi Langkous -

 • Waarom ik naast coach ook trainer wilde worden

  Hoe ik coach, en later trainer, ben geworden heeft veel te maken met gebeurtenissen uit mijn verleden. Ook door mijn persoonlijkheid uiteraard, want ik was altijd al geïnteresseerd in mensen en wilde hen en in eerste instantie vooral mezelf graag beter leren begrijpen.
  Het trainerschap was destijds nog vele bruggen te ver. Ik was nog onzeker, ik had nog zo weinig ervaring, ik wist toch nooit zoveel als andere trainers, wie was ik nou om... 

  Vaak vallen... en weer opgestaan
  Met 29 jaar startte ik met het volgen van een echte NLP opleiding die de aanzet was voor nog minstens 5 opleidingen en talloze workshops en cursussen in de richting van coaching en training. Ik ging zelfs als begeleider aan de slag om andere studenten te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling! Mijn hooggevoeligheid, intuïtie en intelligentie kwamen me eindelijk goed van pas! Ik voelde me voor het eerst in mijn leven volledig in mijn element. Het gevoel dat je helemaal op je plek bent, precies doet waar je goed in bent en er heel blij van wordt.. Ik ontwikkelde, ben vaak gevallen en weer opgestaan… En ik bouwde ervaring op. Ik werd steeds beter in mijn werk. Ik heb inmiddels honderden mensen in mijn praktijk gehad en ben mijn trainersvaardigheden ergens onderweg ook gaan ontwikkelen.

  Ik wil blijven groeien, beter worden in wat ik kan
  Mijn droom om ook trainer te worden werd al tijdens het eerste Practitioner jaar van de NLP opleiding geboren. Maar heel eerlijk: die droom stopte ik ook heel gauw weer weg. Ik trainer? No way! Mijn onzekerheid en faalangst hadden me daarin volledig in de tang. Toch bleef die droom ergens op de achtergrond sluimeren. En naarmate ik steviger en ervarener werd in het coachen, groeide ook het verlangen om mijn kennis en ervaring te delen met meer dan één persoon tegelijk. Ik nam het dappere besluit dat ik écht trainer wilde worden en schreef me in voor een training: ervaringsgericht trainer.

  Mijn droom werd werkelijkheid
  In december 2015 gaf ik mijn eerste training. Ik had tijdens mijn opleiding tot talentbegeleider mijn opleidingsgroep geïnformeerd over mijn plannen om een training over uitstellen te geven. En plots had ik 9 deelnemers. 8 vrouwen en 1 man :)
  De zenuwen, de stress, de spanning waren verschrikkelijk! Maar ik had mijn training goed voorbereid met iemand die mij hielp een programma te maken, ik had coaching gehad op mijn onzekerheid, ik had mijn introductie geoefend met mijn dochter ;-) Kortom: ik stelde alles in het werk: ik wilde mijn droom werkelijkheid laten worden. 
  Het was de start van mijn loopbaan als trainer. En nu leer ik het jou :)

  Ik leerde communiceren met de stemmetjes in mijn hoofd: voice dialogue in de praktijk
  Door NLP en later door zelf in een traject met Voice Dialogue aan de slag te zijn, groeide mijn liefde voor deze gespreksmethodiek. Werken met delen was iets waar ik niet alleen zelf heel blij van werd, ik zag dat mijn cliënten er ook mooie resultaten mee boekten.
  Ik bleek in staat in gesprek te gaan met mijn onzekerheden, mijn (faal)angst, mijn ambitie, mijn zelfvertrouwen. En ik had na elke sessie weer vooruitgang geboekt. Maar het belangrijkste: doordat ik met ze leerde communiceren begon ik doelen te bereiken die ik eerder niet voor mogelijk hield.

  Niet te ingewikkeld, maar juist lekker praktisch
  Op een dag reed ik met de auto terug naar huis en viel het me opeens in: ik wil andere coaches ook leren deze methode toe te passen! En dan niet te ingewikkeld, maar lekker praktisch. Met een script van de processen, een werkboekje om de theorie in na te kunnen slaan, een Facebookgroep met deelnemers die ook de trainingen hebben gevolgd. Inmiddels geef ik deze trainingen een aantal keren per jaar en geef ik oefendagen voor oud-deelnemers die weer even de voice dialogue op willen frissen. 

  Zelf ervaren?
  Enthousiast geworden van mijn verhaal? Wil jij Voice Dialogue in jouw praktijk gaan toepassen? En wil je lekker praktisch, wezenlijk én ervaringsgericht aan de slag? Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek: bij mij in de praktijk, via Skype/Zoom of bellen. Boek eenvoudig online je 30 minuten sessie in (kies optie intake).

 • Opleidingen

  2006 NLP Master Practitioner - Novalife
  2009 Counselling & Coaching - ACC
  (2009 Start coachpraktijk Coffee and Coaching)
  2011 Oplossingsgericht coach - Mastercoaching International
  2014 Basis - en gevorderd Talentbegeleider Hoogbegaafden - Novilo
  2015 Ervaringsgericht trainer - Dynamiek
  2019 Provocatief Coach - IEP
  2019 Masterclass Voice Dialogue empatisch werken
  (2019 Mede eigenaar Novalife NLP opleidingen)
  2020 Voice Dialogue Specialisatie Trauma
  2020 Speels coachen - Voice Drama obv voice dialogue

 • Kennismaken?

  Zelf ervaren wat Voice Dialogue is en voor je kan doen? Om een look & feel te krijgen bij wie ik ben, wat ik doe?

  Boek je gratis sessie!